Från plus till snitt. Del 1 - tankar & känslor | Tilda El-Hallah
tildaelhallah

Tilda El-Hallah

Annons

Från plus till snitt. Del 1 – tankar & känslor

Tänkte sammanfatta lite hur graviditeten och förlossningen var med Sammie!

Eftersom båda graviditeterna med Isaac och Elias hade varit så traumatiska och jobbiga så hade jag inte alls förväntat mig att det skulle bli ett plus inom någonsånär framtid. Jag hade planer på att börja studera på högskolan, kanske starta eget, åka på fler resor med familjen, gick i mina köpa hus drömmar.. Ja, sådana planer…

Sen kom plusset.

Elias va ca 9 månader och jag hade precis börjat känna mig återställd efter förra graviditeten och tiden efter.

Jag var i total CHOCK!

Hur skulle detta gå, hur skulle vi klara det, tänk om jag var tvungen att ligga inlagd större delen av graviditeten igen, om bebisen skulle bli prematur eller kanske t om ännu mer prematur än våra andra pojkar!

Skulle vi klara av något av detta… ännu en gång!?

Min man var självklart också chockad. Men han vande sig ändå vid tanken rätt så fort, även om det även innebar mycket oro för honom såklart.

Jag å andra sidan smälte aldrig riktigt att vi faktiskt var gravida. Eller jo, fast inte att vi skulle få en till. Det låter säkert jättekonstigt. Men jag kunde bara inte smälta det.

Jag visste att jag var gravid och att vi skulle få barn, förhoppningsvis i juni eller mer sannolikt innan. Men att jag skulle bli mamma igen och att vår familj skulle utökas med ännu en liten person, gick bara inte att greppa tag om. Och ju närmare förlossningsdatumet vi kom, desto konstigare blev det.

Bebisen växte ju och jag njöt av varje dag som gick, oavsett komplikationerna så var det mysigt att vara gravid. Speciellt då han var så aktiv hela tiden ♡

20170703_223419

Sen kom juni månad.. Månaderna hade blivit till veckor och veckorna till dagar. Och även om jag vet hur en graviditet oftast slutar så var det fortfarande svårt att greppa tag om att bebisen skulle komma ut. Även om juni månad nu var här, så kändes allt ändå så avlägset. Jag var hela tiden mer förberedd på att snubbla på målsnöret, än att allt skulle gå bra och att vi snart skulle få ännu en liten familjemedlem att ta med oss hem.

Jag kanske var en sån som bara skulle fortsätta va gravid. Ni vet som den där indiska gamla tanten som var gravid i typ 100 år innan hon blev förlöst. Eller hur det nu var…

Men så blev det ju inte såklart.

I vecka 37+1 förlöstes han med planerat kejsarsnitt. Världens finaste lilla lillebror ♡

Processed with VSCO with a5 preset

Uppdaterar mer om hur allt gick och själva förlossningsdagen imorgon…. 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
tildaelhallah

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats